ЗА НАС

« Mi Café » е една идея, която се породи някак спонтанно, но много бързо набра скорост и не усетихме как идеята се превръща в реалност. Една идея дълго носена, но с времето намерила своята реализация.

Ние нямаме претенциите да сме големи капацитети и наставници на тема кафе. Ние просто сме ентусиасти, които искат да покажат и предложат добри продукти, с гарантирано качество и произход. 

Първоначално искахме да представим едни от най-добрите кафета от сорта Арабика от Централна и Южна Америка. 

През няколко годишният ни престой в този регион се убедихме, че си заслужава да предложим на ценителите на хубавото кафе наистина качествените и ароматни кафета, които са наслада за сетивата и затова нашия фокус е именно върху разнообразието и високото качество.

Откакто се роди идеята се водим от принципите за коректност, без компромиси за качеството, зад което заставаме и създаване на приятна атмосфера и обслужване; място където клиентите желаят да се върнат. Място за наслада ...

Стремим се да генерираме добър вкус, обогатяване и надграждане на кафе-културата.

В името на това можете да опитате всяко кафе в нашият магазин и така да разберете кое точно е вашето кафе. 

Нашата услуга «Coffee to go» е опция, която дава възможност да се насладите на чаша ароматно и вкусно кафе по пътя ви към работа, на разходка или в офиса.

В крайна сметка решихме да разширим географията на нашите кафета и да предложим такива и от други региони на света. Така вече можете да намерите при нас кафета или сортове 100% Арабика не само от Колумбия, Бразилия, Гватемала, Коста Рика, Салвадор, Никарагуа, Хондурас, Мексико, а също така и най-висок клас кафе от Африка с представители - Етиопия и Кения. Както и 100% Робуста от Конго.

Географията на нашите кафета се допълва от екзотични гурме кафета от района на Индонезия и Азия - Суматра, Ява, Папуа Нова Гвинея и Индия.

Стремим се да получите най-доброто кафе с перфектен баланс, където заедно най-добрите характеристики в една чаша: тяло, вкус, аромат и киселинност, да успеят да задоволят и най-изискания вкус.

За нас е удоволствие да ви помогнем.

Да се наслаждаваме заедно .....

Кафе се отглежда само в определени региони по света, ограничени от тропиците на Рака и Козирога наречени  зелен пояс на кафето. Те се характеризират със специфични природни условия, които определят развитието на самото кафе, на неговите качества и свойства като вкус и киселинност, аромат и тяло.

Кафе се произвежда в около 80 страни, намиращи се в този пояс. Централна и Латинска Америка съставляват около 60% от световното производство, като само в 2 от тях - Бразилия и Колумбия, произвеждат приблизително около 40% от него. Заедно с Виетнам и Индонезия те реализират половината от производството на кафе в света.

Най-големият вносител на кафе като страна е САЩ, с около една четвърт от световното потребление. Следвана от Германия, Япония, Франция и Италия. Европейският съюз като цяло внася около 45% от кафето в света, така че заедно със Съединените щати и Япония формират трите основни пазара. 

© 2020 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: