⇒

ЗЕЛЕН ЧАЙ С МЕНТА

ПРОДУКТ: чай СЪСТАВ: зелен чай
ПРОИЗХОД:  Испания КОД НА ПРОДУКТА: 5012
ОПАКОВКА: 30 пирамидки ЕД. ЦЕНА:  20.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

Състав:

зелен чай Chun Mee, листенца и аромат от мента

Време на запарване - 3÷4 минути. Препоръчителна температура на водата - 70÷80 °С.

 Подходящ за започване на деня и за ранният предиобед.

 

ОПИСАНИЕ:

Комбинацията от зелен чай и мента e много популярна освежаваща топла напитка.

Консумира се най-много в мюсюлманските страни от Северна Африка и народите от Азия.

Тази инфузия е позната най-вече като "ментов чай". 


.........................

Зеленият чай е най-старата известна напитка.
В Япония зеленият чай е внесен около 12 век. В манастирите е изпозван като средство, което да държи будни монасите по време на медитация.
В Англия зеления чай е навлязъл в страната през 17 век. Малко след това създават своята известна “традиция ” за пиене на чай.

От листата на вечно зеленият храст се приготвя както зелен, така и черен чай. Разликата идва от различната им технология на приготвяне. Характерното за зеления чай е, че той не преминава през процес на ферментация. След събирането на чаените листа те веднага се поставят на пара. Единствената цел на това преминаване през топлинна обработка е да се предотврати процеса на окисляване. След тази процедура листата веднага се сушат.

В зеления чай се съдържа близо четири пъти повече витамин C, отколкото в цитрусовите плодове. Това наистина го превръща в една незаменима част от здравословния начин на живот.
Силно впечатление прави и голямата концентрация на витамин P, в това отношение може да се каже, че зеленият чай няма конкуренция. Самият витамин P играе много важна роля при заздравяването на капилярите и кръвоносните съдове като цяло. Самият той също така подсилва и ефикасността на витамин C.

Известни са качествата на зеления чай като антиоксидант. Съставките на чая с антиоксидантно въздействие се наричат полифеноли. Именно те придават на зеления чай незаменимите лечебни свойства.
Основното действие на тези антиоксиданти се състои в неутрализирането на свободните радикали-молекули, които увреждат здравите клетки. Свободните радикали са основните “виновници” за стареенето и за разграждащите процеси в човешкия организъм - каквито са сърдечносъдовите болести и рака.
Един от основните полифеноли е EGCG, който стимулира организма да произвежда хормона неоадреналин, който от своя страна засилва метаболизма и изгарянето на калории. За разлика от останалите средства (продукти) за отслабване единствено зеления чай не предизвиква отрицателна промяна на сърдечния ритъм.

Друго полезно свойство на зеления чай е способността му да изхвърля тежките метали от човешкото тяло, което е незаменимо имайки впредвид съвременната замърсена среда на живот, в която съществуваме.
Поради тази причина зеленият чай се препоръчва и на пушачите, тъй като спомага за изхвърлянето на вредните вещества причинени от тютюнопушенето.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: