⇒

ЧЕРВЕН ЧАЙ  PU ERH / ЖЕЛАНО ТЯЛО

ПРОДУКТ: чай СЪСТАВ: червен чай
ПРОИЗХОД:  Испания КОД НА ПРОДУКТА: 5016
ОПАКОВКА: 40 пирамидки ЕД. ЦЕНА:  28.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

СЪСТАВ:

червен чай, зелен чай, ягоди, киви,  хибискус

Време на запарване – 4 минути. Препоръчителна температура на водата - 95÷100 °С.

 

ОПИСАНИЕ:

Култивира се в Китай. Този  чай  е с отлична комбинация от аромати, вкусове и плодове, които събуждат сетивата.

Една от най- известните напитки за отслабване. Подобрява метаболизма и изгаря мазнините. При това не стимулира производството на стомашен сок и не повишава неговата киселинност. Спомага за стройна фигура, като това се постига лесно, без вреда за здравето и без полагането на особени усилия.

Благодарение на този вид чай консумацията на храна става по-умерена. Може да се използва като заместител на едно хранене.

Смята се, че е незаменим в борбата със заболявания на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система, помага за справяне със стреса и депресивните състояния, забавя процесите на стареене на кожата.

Тъй като в него има голямо количество микроелементи, етерични масла, витамини и аминокиселини, чая помага на организма да се освободи от отровните вещества (токсините), шлаките и улеснявя процесът на разграждане на мазнините. Подобрява метаболизма и активира работата на жлъчния мехур. Понижава "лошия" холестерол.

Не е желателно да се приема непосредствено преди сън, защото ободрява и ще ви измъчва безсъние.

Това, което трябва да се знае, ако за първи път опитвате този чай е че вкусът му наподобява този на пушек или дори на почва, земя. За да притъпите вкусовите усещания, можете да долеете мляко или да прибавите мед или захар.

Традициите за производство на този вид чай са на повече от 800 години. Получава се от чаени растения с необичайно големи листа, чиято височина надхвърля 30 метра. Пу Ер е изключителен, не само със специфичните си вкус и аромат, но също с начина на производство. Първоначално зелени чайове от пролетната реколта се обработват на пара заедно със специални гъбични култури, след което се пресоват на малки формички. След това чайовете се складират на хладно за няколко месеца, дори години. Също както при луксозния алкохол, отлежаването на Пу Ер с времето му придава така специфичния и уникален аромат, напомнящ земя и пушек и го прави много по-ценен.

За разлика от черния Пу Ер, зеленият се произвежда само от пролетната реколта.

 

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: