⇒

Mexico Chiapas , Finca Las Chicarras

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Мексико КОД НА ПРОДУКТА: 2011
ОПАКОВКА:  1000 /500 /250 гр. ЕД. ЦЕНА:  55.00 лв/кг
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

 


Произход
– Мексико
Регион – Chiapas, Finca Las Chicarras
Вид – 100% Арабика
Сортове – Bourbon / Catimore / Marcellesa
Метод на обработка – мокър
Надморска височина – 1250÷1600 метра
-------------------------------------------------- ---
Профил - среден
Вкус – нотки на праскова и мед
Послевкус - нежен и балансиран
Ароматсливи, карамел и цитрусови плодове
Тяло – плътно и меко
Киселинност – без киселинност

ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА

Това кафе идва от Finca Las Chicarras, която се намира в планината близо до град Jaltenango, в община Angel Albino Corzo.
Фермата е придобита от частната група Chicharras през 2004 г., когато нейното производство е било само 185 чувала с кафе. След дълги години упорита работа, годишното производство почти достига 1300 чувала.
Кафеените насаждения в този район се отглеждат на глинена почва и цъфтят от март до юни. 25% от кафето се отглежда под сянката на местните дървета Ingas. Всички процеси се извършват на ръка.
Finca Las Chicarras е част от маркетинговата общност E-Café Chiapas. E-Café е организация с нестопанска цел, посветена на подобряването на живота на земеделските стопани в Chiapas, като помага на местните селяни да подобрят качеството на своите продукти, за да намерят впоследствие нови пазари за тях. E-Café предлага на членовете си съвети, обучение и достъп до микрокредити, както и обработката и износа на кафе.
Основният източник на доходи е продажба на кафе.

Chiapas е най-южната част в страната, граничеща с Гватемала, където се намира планината Sierra Madre de Chiapas. Там природата предоставя перфектната комбинация от валежи и слънце.
Chiapas се смята за най-бедния регион в Мексико, въпреки уникалната му културна и природна красота. Местното население, потомци на маите живее в бедност и често е изложено на дискриминация. Това е в резултат на трудният достъп до образование и ниските възможности за заетост.
Но именно упоритостта в развитието на кооперативите на местните фермери и справедливата търговия помагат на местните хора бавно да подобряват качеството си на живот. 

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: