⇒

BRASIL SUL MINAS

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Бразилия КОД: 1029
ОПАКОВКА: 1 kg ЕД. ЦЕНА:  45.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887612286
0884797867

ОПИСАНИЕ:

Kафе Brasil Sul Minas е 100% Арабика, едно от най-популярните и търсени бразилски кафета. Идва от един от югоизточните щати на Бразилия Minas Gerais – сърцето на кафеената индустрия в страната.

Съдържание на кофеин - 1,15% е едно от най-ниските в света.

Кафето, което предлагаме е култивирано от малки производители от региона Sul Minas, където постоянните целогодишни температури (около 20⁰С), умерената слънчева светлина и дъждовете, представляват идеална среда за отглеждането на едно от най-добрите кафета в Бразилия.

Отгледано на височина 800÷1300 метра, в района на Pinhal.

Средно изпечено кафе. Метод на обработка – третирано по сух метод, който му придава мекия вкус, правещ разликата от колумбийските кафета.

Събирано на ръка, с висока сладост и средна към мека киселинност.

Средно плътно тяло, с копринена интензивност и силен и плътен аромат.

Мек и кремообразен вкус с шоколадово усещане, леко карамелизиран, с нежни ухания на кедрово дърво.

Продължителен послевкус на ядки и сушени плодове, даващ ни да разберем защо това е едно от най-вкусните бразилски кафета.

Сортове – Caqui / Bourbon / Mundo Novo

Интензивност - 7/10

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

 

Бразилия се смята за най-големият производител на кафе в света, което се отразява значително върху нейната икономика.

За разлика от култури в други южноамерикански страни, повечето от кафетата, произведени в Бразилия идват от големи ферми, където кафето се отглежда на ниска надморска височина и под палещотото слънце. Това позволява да се постигнат почти идеални характеристики за кафеените култури.

Minas Gerais е един от бразилски щати, запазил следи от колониалното си минало, известен със своите златотърсачи и скъпоценни камъни.

В южната част на този завладяващ земя се намира областа Sul Minas, на север от  Sao Paolo и Parana. Известна със своите природни богатства, прекрасни панорами, зелени хълмове, минералните си води и преди всичко кафето си - едно от най-добрите в Бразилия, известно в цял свят.

Умерена слънчева светлина и дъжд, постоянни температури през цялата година - идеални условия за отглеждане на сорта Арабика, който представлява около 70% от общата реколта на кафе.

Бразилското кафе е много ароматно, със средно плътно тяло, но с добър и интензивен вкус и много характерни сладки нотки. Поради ниската му киселинност, то може да се пие по всяко време на деня.

 

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: