⇒

COLOMBIA HUILA

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Колумбия КОД НА ПРОДУКТА: 1016
ОПАКОВКА: 1 кг / 500 гр. / 250 гр. ЦЕНА НА 1 КГ:  45.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

Ако желаете кафето Ви да бъде смляно, посочете начина на приготвяне, който използвате:

ОПИСАНИЕ:

Кафето Colombia Huila, което предлагаме e oтлично кафе за ценители, 100% Арабика с произход от Колумбия – синоним на най-високо качество.

Отгледано на височина 1150÷1800 м, в различни зони в южната част на Huila.

Отлично средно изпечено кафе.

Средно към плътно тяло, перфектен баланс.

Силен, неустоимо проникващо дълбок аромат с деликатни шоколадово-ванилови тонове, усещане на кедрови нотки.

Средна, изискана киселинност с лек плодов характер.

Кафе, носител на 5 годишни награди CUP OF EXCELLENCE, за най-добро и качествено кафе на Колумбия.

Сортове - Caturra / Typica / Colombia

Съдържание на кофеин - 1,15%.

 

..................................
Регионът HUILA, откъдето идва нашето кафе, е стратегически разположен между централните и източни разклонения на Андите. Той е най-големият производител на кафе в Колумбия и единственият, който е печелил 5 пъти Купатa за високи постижения CUP OF EXCELLENCE, най-престижнaтa и взискателна конкуренция в световен мащаб.
..................................

Cup of Excellence е най-престижният конкурс за висококачествени кафета в света.

Нивото на контрол, което се упражнява е без прецедент в кафеената индустрията. Всяка година в много страни по света хиляди кафета са внесят за оценяване, като спечелилите кафета се продават в световен мащаб на онлайн търгове на най-високи цени и по-голямата част от тръжните приходи отиват за земеделските производители.

Конкурсът е много строг, като процедурата продължава три седмици. Оценките се дават от експерти от кафе-индустрията, първоначално от национално жури от квалифицирани специалисти от страната, в която се провежда съответния конкурс. След това от международно жури, състоящ се от около 20-25 опитни специалисти от цял свят.

В състезанието с близо 300 предложени кафета се анализират средно по 9000 чаши, като за всяко кафе от "Топ 10" се правят най-малко 120 анализа.

Купата на върхови постижения Cup of Excellence е най-високата награда за производителите на кафе, като се гарантира стойността на печелившите кафета. Всяка проба в процеса на оценяване има номер, известна само на одитора, като всеки член на журито оценява на сляпо всяка чаша кафе. В допълнение, всяка партида се документира в продължение на целия процес, така че печелившите кафета могат да се проследят до фермата-производител и точната микро-партида.

Колумбийските кафета се нареждат сред най-добрите в света благодарение на превъзходното си качество.

Колумбия се намира много близо до екватора, което гарантира дълги слънчеви дни през цялата година, добавяйки благоприятен тропически климат. Планинската верига на Андите, която разделя и пресича страната от север на юг, разделя Амазония от бреговете на Тихия и Атлантическия океани.

Планините и влиянието на океаните и на Амазония и изключителните дъждовни режими също създават благоприятни климатични условия.

Това позволява да се събира реколта от кафе почти всеки месец от годината. В някои региони реколта се събира до 50 седмици в годината.

Така Колумбия е единствената страна, която може да предложи винаги прясно кафе на постоянните пазари.

Затова не е изненадващо, че в Колумбия няма само един вид качествено високопланинско кафе – кафе Arábica. Има много разновидности, но всички се разпознават и са известни с високото си качество и деликатния процес на производство. 

Вулканичният произход на почвите и голямата надморска височина, където кафето се произвежда, както и от неговата близост до Екватора, дава допълнителни предимства и добавя към неговите изключително балансирани качества.

Колумбийското кафе се определя като една мека и чиста чаша, с добра и баланирана киселинност, средно към високо тяло, с пълен и ясно изразен аромат.

Винаги превъзходно качество.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: