COSTA RICA TARRAZÚ |
|
ПРОДУКТ: кафе на зърна | СЪСТАВ: 100% АРАБИКА |
ПРОИЗХОД: Коста Рика | КОД НА ПРОДУКТА: 1011 |
ОПАКОВКА: 1 кг / 500 гр. / 250 гр. |
ЦЕНА ЗА 1 КГ: 45.00 лв. |
телефони за поръчки и контакти: 0887 612286 0884 797867 |
Ако желаете кафето Ви да бъде смляно, посочете начина на приготвяне, който използвате:
ОПИСАНИЕ:
Kафе Costa Rica Tarrazú - 100% Арабика, е считано за най-доброто кафе в Коста Рика и е едно от най-популярните в света.
Кафето, което предлагаме е култивирано във финка (плантация) Cooperativa Tarrazú, в районът Los Santos Tarrazú на провинция San José. Районът е известен като "La Cuna del Café Costarricense" - "Люлката на костариканското кафе".
Отгледано на височина 1300÷1900 метра, на каменисти места с много киселинни компоненти от седиментен произход.
Дребно зърно - SHB (strictly hard bean) - 100% Арабика със синкав цвят и висока твърдост.
Средно изпечено кафе, метод на обработка – мокър, сушено на слънце.
Отличен баланс между добро и хармонично тяло.
Дефинирана киселинност, която след печене се трансформира в средно висока и мека.
Деликатен плодов аромат с нотки на портокал и грейпфрут, ванилия и сушени плодове.
Наситен шоколадово-карамелов послевкус.
Завършен аромат, силен и уникален вкус - великолепно кафе.
Сортове - Caturra / Catuai
Интензивност - 5/10
100% Арабика с гарантиран произход и качество.
.........................
В етимологичен смисъл думата Tarrazú произлиза от коренното индианско племе Huetar, намиращо се в централна Коста Рика. Кафето се отглежда по склоновете на планините на вълнообразен терен, в малки долини, винаги защитено от дървета, осигуряващи му сянка. Голямото количество сянка е от съществено значение за качеството на кафето, защото подобрява устойчивостта на растенията.
Надморската височина на района, както и големият брой слънчеви часове също допринасят за доброто развитие на кафеените растения.
Вулканичната среда спомага за формирането на специфичният вкус на това кафе, превръщайки го в световен лидер.
Отглежда се в тропически климат с високи температури и минимум 6 месеца дъждовен период. По време на сухия сезон, който трае около 5 месеца се осигурява перфектно узряване на кафеените плодове.
Производството на кафе в Коста Рика започва от през 1808 г., а през 1920 г. е разрешен износа на кафе. Оттогава влиза забраната за внос на кафе, а в страната е разрешена консумацията само на собствено кафе.
Икономиката на област Tarrazú се върти около кафето. За разлика от други региони, където кафеените плантациите са притежание на едри собственици, земята в област Tarrazú принадлежи на много на брой малки производители. Те се обединяват в кооператив преди години, за да си помагат взаимно и да се постигне единство в качеството на кафето.
Тази най-голяма кооперация в региона (с над 3500 производители на кафе) насърчава, провежда изследвания и обучава своите членове-производители в прилагане на задължителните екологично чисти практики.
СПОДЕЛИ С |