⇒

COSTA RICA TARRAZÚ

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Коста Рика КОД НА ПРОДУКТА: 1011

ОПАКОВКА: 1 кг / 500 гр. / 250 гр.

ЦЕНА ЗА 1 КГ:  40.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

Ако желаете кафето Ви да бъде смляно, посочете начина на приготвяне, който използвате:

ОПИСАНИЕ:

Kафе Costa Rica Tarrazú - 100% Арабика, е считано за най-доброто кафе в Коста Рика и е едно от най-популярните в света.

Кафето, което предлагаме е култивирано във финка (плантация) Cooperativa Tarrazú, в районът Los Santos Tarrazú на провинция San José. Районът е известен като "La Cuna del Café Costarricense" - "Люлката на костариканското кафе".

Отгледано на височина 1300÷1900 метра, на каменисти места с много киселинни компоненти от седиментен произход.

Дребно зърно - SHB (strictly hard bean) - 100% Арабика със синкав цвят и висока твърдост.

Средно изпечено кафе, метод на обработка – мокър, сушено на слънце.

Отличен баланс между добро и хармонично тяло.

Дефинирана киселинност, която след печене се трансформира в средно висока и мека.

Деликатен плодов аромат с нотки на портокал и грейпфрут, ванилия и сушени плодове.

Наситен шоколадово-карамелов послевкус.

Завършен аромат, силен и уникален вкус - великолепно кафе.

Сортове - Caturra / Catuai

Интензивност - 5/10

100% Арабика с гарантиран произход и качество.


.........................

В етимологичен смисъл думата Tarrazú произлиза от коренното индианско племе Huetar, намиращо се в централна Коста Рика. Кафето се отглежда по склоновете на планините на вълнообразен терен, в малки долини, винаги защитено от дървета, осигуряващи му сянка. Голямото количество сянка е от съществено значение за качеството на кафето, защото подобрява устойчивостта на растенията.
Надморската височина на района, както и големият брой слънчеви часове също допринасят за доброто развитие на кафеените растения.
Вулканичната среда спомага за формирането на специфичният вкус на това кафе, превръщайки го в световен лидер.
Отглежда се в тропически климат с високи температури и минимум 6 месеца дъждовен период. По време на сухия сезон, който трае около 5 месеца се осигурява перфектно узряване на кафеените плодове.

Производството на кафе в Коста Рика започва от през 1808 г., а през 1920 г. е разрешен износа на кафе. Оттогава влиза забраната за внос на кафе, а в страната е разрешена консумацията само на собствено кафе.

Икономиката на област Tarrazú се върти около кафето. За разлика от други региони, където кафеените плантациите са притежание на едри собственици, земята в област Tarrazú  принадлежи на много на брой малки производители. Те се обединяват в  кооператив преди години, за да си помагат взаимно и да се постигне единство в качеството на кафето.
Тази най-голяма кооперация в региона (с над 3500 производители на кафе) насърчава, провежда изследвания и обучава своите членове-производители в прилагане на задължителните екологично чисти практики.

СПОДЕЛИ С

© 2020 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: