⇒

ECUADOR GALÁPAGOS

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Еквадор КОД НА ПРОДУКТА: 1026
ОПАКОВКА: 0,340 кг ЕД. ЦЕНА:  12.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

ОПИСАНИЕ:

Кафето Ecuador Galápagos, което предлагаме е кафе 100% Арабика, отгледано само на 200 м.н.в. То идва от красива плантация на остров Санта Крус, един от островите на архипелага Галапагос. Най-важната характеристика това кафе е неговият екзотичен произход.

Това е кафе със завършен и добре балансиран  вкус и за разлика от високопланинските кафета няма почти никакъв киселинност.

Органично кафе със специфични характеристики, идващи от ниската надморска височина, чийто специален вкус се постига благодарение на уникалните климатични условия в региона.

Географска изолация, климатът и уникална екосистема, както и ръчния начин на бране и ограничената като количество реколта (не повече от 200 чувала годишно) прави това кафе едно от най-уникалните в света.

Сортове - Caturra / Típica

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

Архипелагът на Колумб, по-известен като Galapagos, е поредица от острови, разположени на 900÷1200 км в Тихия океан, на запад от континента.
Островнaтa провинция Галапагос представлява уникална екосистема на флората и фауната. Кафето, което се произвежда е нисковисочинно, поради спецификата на островите. Култивира се височина не повече от 300÷400 метра. 

Еквадор (на исп. - Ecuador, на кечуа - Ikwadur) има голям капацитет като производител на кафе и е една от малкото страни в света, която изнася почти всички сортове кафе: натурална Арабика, измита Арабика и много малки, ограничени количества Робуста.

Благодарение на географското си положение Еквадор произвежда едно от най-добрите кафета в Южна Америка и едно от най-популярните в Европа. Различните екосистеми и огромното климатичното разнообразие, които притежава Еквадор, позволяват да се отглеждат кафе култури в цялата страна, дори това, както споменахме, достига и на островите Галапагос. Производството на кафе Арабика продължава от март до октомври, докато макар и малките количества Робуста позволява да се култивират от февруари до ноември.

Кафе в Еквадор се отглежда от 1860 г., като в момента повече от 100 хиляди семейства са посветени на производството на кафе.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: