⇒

ECUADOR LOJANO

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Еквадор КОД НА ПРОДУКТА: 1029
ОПАКОВКА: 0,340 кг ЕД. ЦЕНА:  12.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

ОПИСАНИЕ:

Кафето Ecuador Lojano, което предлагаме е органично кафе 100% Арабика, отгледано на 1200 до 1800 м.н.в. в провинция Loja, най-южния традиционен кафеен район на Еквадор.

Плод на работата на стотици производители и доставчици, обединени от 2009 г. чрез фонда USAID в общност, която разполага с най-напредналите технологично разсадници и плантации.

Вкусно и силно ароматно кафе, предлагащо изключително балансирано и меко усещане в устата, което го прави много приятно за пиене.

Деликатна киселинност, около средната, със средно към плътно тяло.

Степен на печене – над средното ниво, метод на обработка – мокър.

Сортове - Caturra / Típica

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

 

 

Loja е един от най-важните региони за производство на кафе в Еквадор, кафеените плантации са разположени на височина около 1000÷2000 метра.
Там произвеждат приблизително 20% от количествата Арабика в страната и в същото време има още голям потенциал. Голяма част от най-добрите кафета от Taza Dorada са произведени в този район с множество първи места.

Сортове, култивирани в региона: Typica, Borbon, Caturra.

Еквадор (на исп. - Ecuador, на кечуа - Ikwadur) има голям капацитет като производител на кафе и е една от малкото страни в света, която изнася всички сортове кафе: натурална Арабика, измита Арабика и много малки количества Робуста.

Благодарение на географското си положение Еквадор произвежда едно от най-добрите кафета в Южна Америка и едно от най-популярните в Европа. Различните екосистеми и климатичното разнообразие, които притежава Еквадор, позволяват да се отглеждат кафе култури в цялата страна, дори това достига и на островите Галапагос. Производството на кафе Арабика продължава от март до октомври, докато макар и малките количества Робуста позволява да се култивират от февруари до ноември.

Кафе в Еквадор се отглежда от 1860 г., като в момента повече от 100 хиляди семейства са посветени на производството на кафе.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: