⇒

ECUADOR RIO INTAG

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Еквадор КОД НА ПРОДУКТА: 1027
ОПАКОВКА: 0,340 кг ЕД. ЦЕНА:  12.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

ОПИСАНИЕ:

Кафето Ecuador Rio Intag, което предлагаме е органично кафе 100% Арабика, отгледано и култивирано на  1300 до 1700 м.н.в. по най-високите стандарти от организацията AACRI на кафе-производители от областа Río Intag – област Imbabura, северен Еквадор.

Произвежда се в ограничени, малки количества, но високото и превъзходно качество компенсира.

Кафе със средно-висока киселинност, ароматно със средно-плътно тяло.

Средно изпечено, метод на обработка – мокър.

Неговите характеристики го правят една "по-мека" версия на кафе Vélez Yumbo.

Сортове - Caturra / Típica

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

Долината Rio Intag е разположена северозападно от Кито, столицата на Еквадор. Кафето се култивира предимно от малки производители, организирани в кооператив AACRI, който обработва и популяризира това чудесно органично кафе на национално и международно ниво. Отглеждат се и други растителни видове като банани, наранхиджа, гуаяба и др., чиито листа са естествена сянка за храстите кафе.

Еквадор (на исп. - Ecuador, на кечуа - Ikwadur) има голям капацитет като производител на кафе и е една от малкото страни в света, която изнася всички сортове кафе: натурална Арабика, измита Арабика и много малки количества Робуста.

Благодарение на географското си положение Еквадор произвежда едно от най-добрите кафета в Южна Америка и едно от най-популярните в Европа. Различните екосистеми и климатичното разнообразие, които притежава Еквадор, позволяват да се отглеждат кафе култури в цялата страна, дори това достига и на островите Галапагос. Производството на кафе Арабика продължава от март до октомври, докато макар и малките количества Робуста позволява да се култивират от февруари до ноември.

Кафе в Еквадор се отглежда от 1860 г., като в момента повече от 100 хиляди семейства са посветени на производството на кафе.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: