⇒

Honduras Capucas Organic SHG / EP

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Хондурас КОД НА ПРОДУКТА: 2017
ОПАКОВКА:  1000 / 500 / 250 гр. ЕД. ЦЕНА:  55.00 лв/кг
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА

Произход – Хондурас
Регион – Capucas, San Pedro de Capucas
Вид – 100% Арабика
Сортове – Caturra / Bourbon
Метод на обработка – мокър, сушен на слънце
Надморска височина – 1200÷1600 метра
-------------------------------------------------- ---
Профил - среден
Вкус – шоколадови нюанси, ядки
Послевкус - леки нотки на какао
Аромат – чист и сладък
Тяло – плътно и меко
Киселинност – лека киселинност

COCAFCAL или Cooperativa Capucas Limitada се намира в западната част на Хондурас, близо до националния парк Celaque - сенчеста гора, която е разположена насред най-високата планина в страната. Кооперацията представлява 12 общности от две общини в Copan, едната от които е San Pedro de Capucas.

Te заедно работят за насърчаване на устойчивото развитие на местната икономика чрез финансови, технически, продуктови и маркетингови услуги за членовете и семействата. Намаляването на бедността и повишаването на стандарта на живот в тези общности са основните им цели, а текущите програми за развитие са донесли полза за приблизително 5000 души в Las Capucas. Членовете са посветени изцяло на отглеждането на отглеждане и търговия с кафе.

Хондурас се намира в Централна Америка, в район характерен за своя тропически климат и планински терен, където дъждът е в изобилие.

98% от кафените насаждения в Хондурас са под сянка. По този начин се запазва влагата в почвата (в страна, в която високите температури са постоянни), като сушата вече не влияе отрицателно върху растенията.

Кафето, отглеждано на голяма височина, произвежда зърно с по-висока киселинност и по-наситен аромат. Повечето от насажденията на кафе в Хондурас се намират над 1500 метра над морското равнище. В Хондурас можем да говорим за кафе "на височина", когато то е израснало на повече от 1520 метра.

В Хондурас законът забранява да се отглеждат сортове с ниско качество. Производството на Хондурас е 100% кафе Арабика. Най-често използваните сортове са Típyca или Bourbon. В допълнение, повечето земеделски производители използват традиционните методи за производство и събиране на реколтата, което води до по-високо качество на полученото зърно.

Хондурас е страна, в която около 120 000 семейства отглеждат кафе и в която повече от 300 000 хектара се използват за засаждане на кафени дървета. Кафето пристига в Хондурас през 19-ти век и днес вече представлява повече от 35% от селскостопанския БВП на страната.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: