⇒

Tanzania Utengule Estate AA

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Танзания КОД НА ПРОДУКТА: 2013
ОПАКОВКА:  1000 / 500 / 250 гр. ЕД. ЦЕНА:  55.00 лв/kg
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

Произход – Танзания
Регион – Mbeya / Estate Utengule
Вид – 100% Арабика
Сортове – Bourbon / Kent
Метод на обработка – мокър
Надморска височина – 1400 метра
-------------------------------------------------- ---
Профил - среден
Вкус - плодови нотки, шоколад, ванилия
Аромат - земни, тютюневи нюанси
Тяло - плътно
Киселинност - средна

 

ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА

Tанзанийските кафеени плантации произвеждат едни от най -добрите кафета на Централна и Източна Африка. Те се характеризират с умерена, осезаема киселинност и комплексен аромат.

Utengule е традиционно селище в подножието на град Мбея, разположен на 1400 м надморска височина, в южната част на страната. Танзанската ферма за кафе Utengule АА Estate е наречена също като селото, край което се намират кафеените насаждения. 

В началото на миналия век мисионери започнали съвместно с местните хора да обработват насаждения с кафе. Отличният климат - топло лято и мека зима, добрите вулканични почви и редовните сезонни валежи правят мястото идеално за отглеждане на кафе. В допълнение, кафеените насаждения се напояват от малки потоци, изтичащи от околните планини. Същата вода се използва и по време на процеса на измиване на кафето. В резултат от съвкупността на всички тези условия се получава кафе с най-високо качество.

 

В Utengule се отглеждат традиционни сортове Бурбон, който е известен със своя деликатен вкус, плътно тяло и добра киселинност. Кафеените насаждения са разположени и растат предимно на сенчести места и точно благодарение на благоприятните местни климатични условия качеството е превъзходно. Реколтата се събира от май до август, след което плодовете от кафето се преработват.

В Utengule използват традиционния метод за преработка на африканско зелено кафе. Той е с накисване и естествена ферментация. Кафеените зърна впоследствие се изсушават на слънце на “африкански легла” в продължение на 10 дни. След това кафето отива в складовете за около 6÷10 седмици, за да постигне точните свойства. 

Кафето в Utengue расте в общо четири региона с площ около 150 хектара. В зависимост от времето на сезон се произвеждат около 150÷280 тона кафе. Първите количества кафе са готови за изпращане през септември, а последните излизат през ноември.

 

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: