⇒

GUATEMALA ANTUGUA

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Гватемала КОД НА ПРОДУКТА: 1012
ОПАКОВКА: 1 кг / 500 гр. / 250 гр. ЦЕНА НА 1 КГ:  45.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887 612286
0884 797867

Ако желаете кафето Ви да бъде смляно, посочете начина на приготвяне, който използвате:

ОПИСАНИЕ:

Кафето Guatemala Antigua, което предлагаме е от признатия за най-добър производствен район в южната част на страната, в подножието на планината Sierra Madre и по-специално от региона на Volcán Atitlan. Този земеделски район е известен с традиция в производството на кафе, пример за най-високо качество. 

Отгледано на височина 1400÷2000 м.н.в., наситено и ароматно кафе, смятано за едно от гурме кафетата в световен мащаб.

100% Арабика, със зърно SHB (strictly hard bean) - едно от най-добрите.

Средно изпечено кафе, метод на обработка – мокър.

Изискана и балансирана киселинност – нежна и много елегантна.

Кафе със средно тяло, с приятно копринено усещане за небцето.

Мека текстура и изтънчен пикантен вкус на какао.

Богато на нюанси и плодов интензитет, с аромат на цветя и ванилия.

Послевкус с леки шоколадови оттенъци.

Сортове - Caturra / Bourbon

Интензивност - 7/10

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

  

  

Едни от най-добрите сортове кафе Арабика в света идват от Гватемала, от ферми, разположени във вулканичния регион Antigua (маркиран със син цвят на картата).

Antigua е богата на растителност зона в южна Гватемала, заобиколена от три вулкана: Agua (вода), Fuego (огън) и Acatenango. От време на време, вулкана Fuego се активизира и добавя пепел на богатата на минерали почва.

Вулканичната пемза в почвата задържа влагата, която компенсира слабите валежи в областта. Надморската височина тук варира между 1300÷1600 м.н.в.

Точно високата надморска височина и глинеста почва създават почти идеални условия за производството на висококачествено кафе, високо ценено от специалистите, както и от любителите на кафе. 

Първите кафеени плантации в Гватемала са създадени от доминикански монаси през средата на испанското завоевание и повечето от насажденията са отгледани в градините на манастирите от Santiago de los Caballeros (сега Guatemala Antigua) и съвместно с коренното население на племето Маи.

След земетресението в Санта Марта през 1773 г., голяма част от производството на кафе и насажденията са изгубени, а запазеното по-късно се премества в столицата Valle de la Ermita (сегашна Ciudad de Guatemala).

След 1831 г. обаче, под влиянието и с помощта на водещи европейски страни, производството на кафе в Гватемала започва да се възражда, за да достигне в наши дни до девето място по обем на продукция в света.

Най-голямо влияние за възхода на производството имат немските емигранти, които населват масово страната след 1880 г. Те подобрили качеството при производството на кафе, като въвели нови техники и иновации на отглеждане, построили пътища и ЖП транспорт. По този начин германците монополизират търговията с кафе и установяват контрол върху този стратегически за Гватемала продукт.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: