GUATEMALA ANTUGUA |
|
ПРОДУКТ: кафе на зърна | СЪСТАВ: 100% АРАБИКА |
ПРОИЗХОД: Гватемала | КОД НА ПРОДУКТА: 1012 |
ОПАКОВКА: 1 кг / 500 гр. / 250 гр. | ЦЕНА НА 1 КГ: 40.00 лв. |
телефони за поръчки и контакти: 0887 612286 0884 797867 |
Ако желаете кафето Ви да бъде смляно, посочете начина на приготвяне, който използвате:
ОПИСАНИЕ:
Кафето Guatemala Antigua, което предлагаме е от признатия за най-добър производствен район в южната част на страната, в подножието на планината Sierra Madre и по-специално от региона на Volcán Atitlan. Този земеделски район е известен с традиция в производството на кафе, пример за най-високо качество.
Отгледано на височина 1400÷2000 м.н.в., наситено и ароматно кафе, смятано за едно от гурме кафетата в световен мащаб.
100% Арабика, със зърно SHB (strictly hard bean) - едно от най-добрите.
Средно изпечено кафе, метод на обработка – мокър.
Изискана и балансирана киселинност – нежна и много елегантна.
Кафе със средно тяло, с приятно копринено усещане за небцето.
Мека текстура и изтънчен пикантен вкус на какао.
Богато на нюанси и плодов интензитет, с аромат на цветя и ванилия.
Послевкус с леки шоколадови оттенъци.
Сортове - Caturra / Bourbon
Интензивност - 7/10
100% Арабика с гарантиран произход и качество.
Едни от най-добрите сортове кафе Арабика в света идват от Гватемала, от ферми, разположени във вулканичния регион Antigua (маркиран със син цвят на картата).
Antigua е богата на растителност зона в южна Гватемала, заобиколена от три вулкана: Agua (вода), Fuego (огън) и Acatenango. От време на време, вулкана Fuego се активизира и добавя пепел на богатата на минерали почва.
Вулканичната пемза в почвата задържа влагата, която компенсира слабите валежи в областта. Надморската височина тук варира между 1300÷1600 м.н.в.
Точно високата надморска височина и глинеста почва създават почти идеални условия за производството на висококачествено кафе, високо ценено от специалистите, както и от любителите на кафе.
Първите кафеени плантации в Гватемала са създадени от доминикански монаси през средата на испанското завоевание и повечето от насажденията са отгледани в градините на манастирите от Santiago de los Caballeros (сега Guatemala Antigua) и съвместно с коренното население на племето Маи.
След земетресението в Санта Марта през 1773 г., голяма част от производството на кафе и насажденията са изгубени, а запазеното по-късно се премества в столицата Valle de la Ermita (сегашна Ciudad de Guatemala).
След 1831 г. обаче, под влиянието и с помощта на водещи европейски страни, производството на кафе в Гватемала започва да се възражда, за да достигне в наши дни до девето място по обем на продукция в света.
Най-голямо влияние за възхода на производството имат немските емигранти, които населват масово страната след 1880 г. Те подобрили качеството при производството на кафе, като въвели нови техники и иновации на отглеждане, построили пътища и ЖП транспорт. По този начин германците монополизират търговията с кафе и установяват контрол върху този стратегически за Гватемала продукт.
СПОДЕЛИ С |