⇒

KENYA AA MASAI

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Кения КОД: 1027
ОПАКОВКА: 1 kg / 500 гр. / 250 гр. ЕД. ЦЕНА ЗА 1 КГ:  45.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887612286
0884797867

ОПИСАНИЕ:

Kафе Kenya AA Masai е 100% Арабика, считано за едно от най-добрите кафета в света, високо ценено не само от специалистите, но и от ценителите на хубавото кафе. Неизменно заемащо място в Топ5 и Топ10 на престижни класации за най-добрите световни кафета.

Съдържание на кофеин - 1,36%.

Кафето, което предлагаме е култивирано от няколко малки производители от областа Kiambo-Murumba, култивирано в кафеени плантации със сортове тип Мока. Събирано на ръка.

Отгледано на височина 1500÷2500 метра, в планините на Кения.

Средно изпечено кафе, метод на обработка – мокър, сушено на слънце.

Силен и упойващ аромат, уникален и изискан вкус.

Перфектен баланс между средно и плътно тяло, с комплексна и висока  интензивност.

Мека приятна киселинност с цветни нотки и топъл винен завършек.

Послевкус с деликатен шоколадов нюанс, с цитрусови и ягодоплодни тонове.

Сортове – Bourbon / Catuai

Интензивност - 5/10

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

 

 

Кафето пристигна в Кения чрез британски мисионери в края на деветнадесети век, по-точно през 1893 г.. В продължение на 50 години, според мемоарите на Динесен за Африка, то се отглежда от европейците в големи плантации.

В момента 70% от производството е съсредоточено в малки стопанства, които са  групирани в кооперации.

Седмично се провеждат контролирани търгове за кафе, които гарантират качеството му чрез внимателно проследяване на всеки производител и индивидуална оценка на качеството на партидите. Това внимание към детайла осигурява производството на най-доброто кафе.

За съжаление, въпреки че Кения е един от най-добрите производители на кафе в света, кафе фермерите в Кения са сред най-бедните.

Кафеените плантации са култивирани високо в планинските масиви, където заради вулканична активност в миналото земите са много плодородни и чудесни за отглеждане на кафе.  Почвите са идеални за сорта Арабика - дълбоки и добре отводнени глинести почви.

Температурите са постоянни и са около и под 19˚С.

Със своите широки, заоблени и леко наклонени долини, както и с бързи и постоянни напояващи реки, Кения представлява идеалния дом за най-облагодетелстваното кафе в света.

Уникалните характеристики правят кенийските кафета едни от  най-приятните за пиене. Характеристиките им вероятно са подсилени и от факта, че кенийското кафе се отглежда без засенчване, на директно слънце.СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: