⇒

SUMATRA MANDHELING

ПРОДУКТ: кафе на зърна СЪСТАВ: 100% АРАБИКА
ПРОИЗХОД:  Суматра Индонезия КОД: 1028
ОПАКОВКА: 1 kg ЕД. ЦЕНА:  45.00 лв.
телефони за поръчки и контакти:
0887612286
0884797867

Kафе Sumatra Mandheling е 100% Арабика, считано за едно от най-добрите премиум гурме кафета не само на Индонезия, а и в света.

Кафето, което предлагаме е култивирано и отгледано от малки производители, на височина 800÷1500 метра, в района на Ачех, Западна Суматра.

Средно изпечено кафе, метод на обработка – смесен, сушено на слънце.

Събирано и сортирано на ръка.

Богат вкус с цветни и интензивно сладки шоколадови аромати, усещане за подправки, пикантност и леко опушен вкус.

Средно към плътно тяло, с деликантна интензивност.

Ниска киселинност, добавяща интересни вкусове с приятни билкови нотки.

Богат и дълготраен послевкус, сладникав, с усещане на кедровите нотки, придаващи екзотичност и елегантност.

Сортове – Catimor / Typica

Интензивност - 5/10

100% Арабика с гарантиран произход и качество.

 

Много от островите на Индонезия са формирани от вулкани, с планински профил и богата на минерали почва, която е идеална за отглеждане на кафе.

Затова не е чудно, че някои от най-известните и добри кафета в света се отглеждат на островите на Малайския архипелаг на Индонезия, като например Суматра, който е шестия по големина в света.

Всичко започва на остров Суматра през 1696 година, който е холандска колония, в района на Ачех. Холандски мисионери внасят кафето, като се опитват да спрат арабският монопол.

Кафето, което предлагаме е най-известното кафе от региона, носещо името на етническата група Mandheling, традиционно свързана с отглеждането на кафе Арабика.

Кафето се обработка по специфичен начин, особено метода на сушене, който не е нито мокър, нито сух. Това, заедно с климата и подпочвените пластове на острова, са основните фактори, които гарантират уникалния му вкус.

Района на Ачех е един от малкото в света, които предлагат “отлежало” кафе, съхранявано от производителите в продължение на месеци или години, преди да бъде предложено на пазара. Най-често времето на съхранение е между 18 и 24 месеца в специални складове.

Така се дава възможност за подобряване на вкуса, който се променя, развива и обогатява, вместо да се продава на пазара веднага.

Това обикновено води до малко по-висока цена, но аромата и качеството на кафето, както и сложността на вкусовата му характеристика го правят толкова ценено от специалисти и любители на черната напитка.

СПОДЕЛИ С

© 2021 MiCafe.bg - всички права запазени.

Създадено от: